Bluetooth prin AUX in masina, dar si acasa

Povestea incepe cand am observat ca prin bluetooth-ul  viitoarei mele masini nu se poate reda melodia de pe Youtube, asa ca am decis sa il scot de tot din configuratia masinii.

Atentie !!! daca doriti sa instalati bluetooth-ul original dupa ce masina a iesit pe poarta fabricii costurile sunt astronomice, undeva peste 1000 de euro.

Un prieten spune uite eu vreau sa comand un Car kit Belkin din Germania – 50 de euro – pretul a fost decisiv – l-am rugat sa cumpere 2 bucati.

bluetooth aux car kit belkin

Are un singur buton din care poti raspunde la telefon sau prin dubla apasare poti suna ultima persoana apelata. Este realizat din materiale calitative(placute la atingere) de la fir pana la plasticul cauciucat al carcasei.

Pro: Se alimenteaza la bricheta de 12V si sunetul se aude fara bazaieli si zgomot de fond, doar cand casetofonul este pe AUX (adica nu raspunzi la telefon si automat se opreste muzica si incepe convorbirea)

Are placuta magnetica pentru a-l putea detasa usor.

Contra: Microfonul nu este tocmai cel mai calitativ – cei cu care am conversat se plangeau care cum stiau

Cand intri in masina telefonul nu se leaga automat la bluetooth, asa cum suntem obisnuiti cu cele din fabrica. De fiecare data trebuie apasat butonul dispozitivului pentru a se restabili conexiunea.

 

La instalare a fost o intreaga poveste, mecanicii de la reprezentanta (masina fiind in garantie) nu stiau cum functioneaza drept pentru care au dus jack-ul langa holderul de telefon de la parbriz. Daca pui in balanta si suma de 350 de lei pentru a lipi 2 fire pe mufa de bricheta (nu vroiam sa fie la vedere), iti dispare zambetul. O instalare la un service normal costa 100 de lei + 1 prelungitor de jack si unul de USB.

 

Se poate monta la plafoniera, langa butucul de pornire … pe stalpul masini sau unde doreste imaginatia ta.

 

Vand masina si iata-ma in fata unei noi masini fara buetooth …nu se poate trebuie facut research pentru a achizitiona un produs mai bun.

Dupa 2 luni de cautari am ales un alt produs

bluetooth next fw

PRO: Are butoane de next si prev pentru melodiile de pe telefon

Se poate raspunde la telefon spunand “YES” cu accent englezesc, “NO” chiar si cel romanesc respinge apelul.

Alimentarea prin USB iti permite sa il folosesti si in casa

CONTRA: Materialele nu sunt la fel de placute la atingere precum cele de la Belkin

Cel cu care vorbesti te aude la fel de “bine”

 

Masina nefiind in garantie l-am montat cu un prieten in cateva ore.

 

 

No Comments

Post a Comment

Current day month ye@r *